
Skolegården – Webinar
I lys av situasjonen og reiserestriksjonene som fremdeles gjelder med tanke på jobbreiser og store forsamlinger har fagdagen blitt endret til Webinar. Webinaret starter 27. mai kl 10.00 og varer ca 2h. Det blir sendt en lenke til webinaret noen dager før seminaret til de som har meldt seg på. Påmeldingsfrist er 21.mai – Hvis du allerede har meldt deg på fagdagen så har du automatisk sikret deg en plass til webinaret!
Har kvaliteten og utformingen av skolens uteområde noen innvirkning på barns fysiske og mentale utvikling? Det er en viktig samfunnsoppgave å gi barn en god og et trygt oppvekstmiljø. Mye av grunnlaget for barnas sosiale kompetanse, fysiske ferdigheter og konsentrasjonsevne påvirkes i skolen og er et viktig fundament for videre utvikling. Skolegården er skolens uteområde, og i løpet av grunnskolen tilbringer barn rundt 2000 timer her. Skolegården blir brukt både i undervisning, i friminuttene og på fritiden. For barna er skolegården et fristed og en lekearena. Det er ingen tvil om at skolegården er av stor betydning for barna! I løpet av seminaret ønsker vi å diskutere følgende spørsmål: Hva er en god skolegård? Og hvordan kan utforming av skolegården bidra til å bedre barnas fysiske og psykiske utvikling?
Foreløpige foredragsholdere er:
Kine Marie Krogh Olesen, landskapsarkitekt i Stavanger kommune. Her er hun prosjektleder for <<Prosjekt skolegårder>> og <<Kreative lekeplasser>>. Hun er styremedlem i BPI og er også med i BPIs utvalg for lek.
Kine Thoren Halvorsen, Professor i Landskapsarkitektur på NMBU. Kine har forsket og undervist om blant annet bærekraftig byutvikling (natur og uteområder i boligområder) og barns uteområder med fokus på skolegårder og barnehager. I tillegg har hun studert hvordan bylandskap påvirker barns og ungommers fysiske aktivitet og opplevelser.
Märit Jansson, Universitetslektor på SLU i Alnarp. Märit arbeider med forskning, undervisning og kunnskapsspredning innen landskapsarkitektur. Hun har spesialisert seg på spørsmål kring landskapets forvaltning for mennesker, og spesielt for barn. Forskningen som hun er aktuell med i dag handler om utvikling av grønne skolegårder og om barnevennlig urbane områder.
Priser:
Medlem: Gratis
Ikke medlem: 500 nok/organisasjon
Påmeldingsfrist innen 21.mai
Velkommen til Webinar om skolegården, der vi fokuserer på hvordan skolens uteområde kan bidra til å skape gode utviklings- og aktivitetsmuligheter for barn og ungdommer – Håper at vi ses!
Følg oss på sosiale medier