Studietur Köln 5. – 7.  november 2019

 Se film om studieturen her!

Nærmiljøanlegg – idrett:

bilde av Neuland Park

Neuland Park i Leverkusen ved floden Rhein – en plass som har gjennomgått en forvandling fra å være et forurenset avfallsdeponi til å bli en velbesøkt park av lokale og turister. Parken inneholder blant annet følgende aktivitetsarenaer: boule, parkour, inlinesbane, minigolf og lekeplasser. i tillegg holder kajakk-klubben VKL til her.

Les mer her (kun på tysk)

Guide: Armin Kühler

Som dere la merke til kommer det et nytt utegym til parken. Det kan dere lese mer om her  (kun på tysk), merket som blir brukt til treningsmaskinene er Street barbell – les mer om disse produkterne på deres hjemmeside her.

bilde av KlingentrailKlingentrail mountainbikepark i Solingen med en sammenlagt lengde på 1536 og høydeforskjell på 82 høydemeter. Det finnes fire forskjellige baner med ulike typer av vanskelighetsgrader – for nybegynnere eller erfarne syklister. Med initiativ fra kommunen ble Klingentrail oppstartet og i dag er sykkelparken et flott sportstilbud for nærområdet. Klingentrail driftes av kommunen og sykkelklubben Velo Solingen.

Les mer her (kun på tysk)

Guide: Kira Schön, Klingentrail team, Sykkelparkdesigner: Timm Obermann

Vi har i ettehand fått tilsendt en video fra Klingentrail team som dere kan se her. Ettersom vi ikke hadde mulighet til å se på hele banen, så anbefaler vi dere å ta en kikk på Youtube/vimeo der det finnes flere som har filmet når de sykler. Her  er en film om når de kontrollerer banene og her er en annen som viser hvordan banen blir brukt.

Hvis noen er på jakt etter en designer til sykkelsti/sykkelparker så tar Timm Obermann gjerne imot henvendelser også fra Norge.  Hans kontakinformasjon er følgende: timm.obermann@googlemail.com

bilde av turistattraksjonen “Tiger & Turtle – Magic Mountain”Turistattraksjonen og kunstverket “Tiger & Turtle – Magic Mountain” i Duisburg. Tiger & Turtle er en trapp som er utformet som en berg-og-dalbane.

Ettersom vi var her på dagtid så anbefaler vi dere å ta en kikk på filmen her   som viser hvordan lyssettingen er under kveldstid.

Les mer her

Foto: S.ALEXIS/CREATIVE COMMONS

Befaringer – BAD:

bilde av Lentpark: et bassengLentpark, Köln var vinner av IAKS bronsjepris i 2013. Omvisning med teknisk sjef. Dette er et anlegg som kombinerer is. og svømmehall, og varmen som genereres fra å lage is, brukes bl.a. til oppvarming av vannet i badeanlegget.

Foto: Kölnbäder

Hjemmeside (tysk)

bilde av Lippe BadLippe Bad, Lünen er verdens første bade- og svømmeanlegg med passivhusstandard. Det ble åpnet i 2011, og anlegget kombinerer en energieffektiv bygningskropp med lavenergi utstyr, lagring av overskuddsenergi, og produksjon av energi gjennom bl.a solcellepanel. Vi får presentert oppdatert statistikk.

Foto: Hans Jürgen Landes

Hjemmeside (tysk)

bilde av Sport und Erlebnisbad WananasSport und Erlebnisbad Wananas, Herne ble åpnet i desember 2016. Byggeperioden var på to år. Badet erstatter et eldre bad som brant ned i 2011. Det er ett av få nye bade- og svømmeanlegg i denne regionen, og bygget har en karakteristisk glassfasade opp mot 18 meter høy. Fokus i anlegget er å maksimalisere funksjonaliteten, og vektlegge brukervennlighet

Foto: Christopher Arnoldi, Altrich

Hjemmeside (tysk)