#6ED97D

Grønt Nettverk samles i Bergen 5. juni 2024

Informasjon

NKF og BPI

Grønt Nettverk i Bergen: Fremtiden tar rot i samarbeid

Norsk Kommunalteknisk Forening og Bad, Park og Idrett (BPI) har inngått et samarbeid og arrangerer en felles grønn nettverkssamling 5. juni der hele kommune-Norge er velkommen til å delta.

Grønt Nettverk  på Hotel Norge i Bergen 5. juni.

På oppstartssamlingen ønkser NKF og BPI å samle deltakere fra hele landet for å utvikle et nettverk som fremmer grønn infrastruktur og innovative løsninger.

– I Bergen skal vi møtes fysisk for å snakke om løsninger som allerede finnes, samt brainstorme om temaer til fremtidige samlinger, forteller seniorrådgiver i NKF, Iren Meli Lundby.

Grønt Nettverk vil NKF og BPI gjennom en kombinasjon av ekspertise, ressurser og engasjement samarbeide om å identifisere og fremheve prosjekter og initiativer som fremmer miljømessig bærekraft, sosial inkludering og økonomisk utvikling. Her skal man fremheve prosjekter og initiativer, inkludert oppgradering av parkanlegg, etablering av grønne tak, utvikling av sykkelinfrastruktur og fremme bærekraftige transportalternativer. Disse tiltakene vil ikke bare bidra til å bevare og forbedre byens naturlige miljø, men også skape attraktive, helsefremmende og inkluderende uteområder.

– Vi er stolte over å sette i gang Grønt Nettverk, et historisk samarbeid som vil sette standarden for bærekraftig utvikling, forteller Sveinung Sviland, nestleder ved NKF veg og park. – Målet er å skape grønnere, mer livskraftige lokalsamfunn ved å integrere grønn infrastruktur i byplanlegging og utvikling.

– Bad, Park og Idrett er glade for å være en del av dette spennende partnerskapet, forteller Anne-Marit Almås Marken, styreleder i BPI. – Ved å kombinere våre respektive fagområder og erfaringer, har vi en unik mulighet til å drive positiv forandring og legge grunnlaget for en mer bærekraftig fremtid.


Det blir et spennende program for alle som arbeider for mål om en grønnere, mer inkluderende og bærekraftig tettsteder.

I programmet skal vi blant annet innom blågrønt forum, handlingsplan for uønskede arter, gode og robuste planter som egner seg i uteanlegg, drift av regnbed, grønne tak og vegger, og befaring.

Program
onsdag 5. juni
09:30

Registrering

10:15

Åpning og velkommen

Sveinung Sviland, NKF
Anne-Marit Almås Marken, BPI
10:40

Kort om blågrønt forum

Iren M Lundby, NKF
10:50

kort pause

11:00

Handlingsplan for uønsket arter, del 1

Peter Øygard Oma
11:30

uønskete arter, del 2

Oline Lima
12:00

Lunsj

13:00

Gode og robuste planter som egner seg i uteanlegg

13:30

Drift av regnbed, grønne tak og vegger

14:00

Befaring Fløyfjellet med kaffemat

Jan Robert Brandsdal, Byfjellforvalter Bergen Kommune
17:00

Avslutning

 • 00

  dager

 • 00

  timer

 • 00

  minutter

 • 00

  sekunder

Andre arrangementer

Grønt Nettverk samles i Bergen 5. juni 2024

Grønt nettverk samles til konferanse om uønskede arter og uteanlegg i Bergen 5. juni 2024. Velkommen - detaljert program og...

Inspektørkurs lekeplass

Introduksjonskurs lekeplassinspektør

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *