Hjem Kurs og konferanser Lekeplassutstyr – Montørkurs – UTSATT

Lekeplassutstyr – Montørkurs – UTSATT

Vi følger situasjonen med koronaviruset tett – og vurderer alle våre kurs fortløpende.

 

Første kurs for bedrifter som ønsker å bli sertifiserte på området Lekeplassutstyr og montering. Ved å melde på dette kurset så har man meldt seg på alle tre trinn.

Sertifiseringen gjelder for bedrifter – og i det innebærer det at hver bedrift har en eller to faglige ledere, samt sine øvrige montører

Vilkår for sertifisering av virksomheter (bedrifter) i regi av Norsk Sertifisering.

 

Krav til forkunnskaper:

Faglig leder og montører skal dokumentere minimum 3 års relevant yrkeserfaring i løpet av de siste 5 årene. 200 timer skal være direkte relatert til lekemiljø og et variert utvalg av lekeplassutstyr, inklusive montering og vedlikehold. Dette kan være alt fra nyetableringer, til vedlikehold, reparasjoner mm.

 

Kurset for faglig leder består av følgende deler:

Trinn 2 – Lekeplassutstyr – en innføring: omfatter et teoretisk intensivkurs i alle deler av NS 1176 samt en innføring i aktuelle lover og forskrifter. Kurset har en varighet på to dager og blir gjennomført i klasserom. Denne modulen har som formål å gi en forståelse av de normative kravene gitt i standard og forskrift. Det gis også en innføring i relevante lover og forskrifter.

Tinn 3 Montering inklusive drift og vedlikehold: omfatter et praktisk rettet intensivkurs som bygger på trinn 1. Denne delen har en varighet på to dager. Undervisningen blir dels gitt i klasserom og dels utendørs på lekeplasser. Teorien omfatter fordypning i standarden med spesielt fokus på:

  • Nye apparater – monteringsanvisninger
  • Gamle apparater – utbedring v/inspeksjonsrapporter (tolke inspeksjonsrapporter)
  • Avvikstyper
  • Regneoppgaver
  • Sondebruk
  • NS EN 1176 – del 7

Praksis blir gitt som øvelser med befaring av lekeplasser, hvor man skal forestå vedlikeholdsbehov og utførelse, samt med bruk av sonder og beskrivelse av avvikslukking. I tillegg øves det på enkelte regneoppgaver Gjennom hele montørkurset trenes kandidatene i å vurdere tiltak, vedlikehold, avvik og feil på både nye og eksisterende lekeapparater, gradering og mulige konsekvenser av disse overfor barns sikkerhet på lekeplassen.

Faglig leder skal bistå ved kursgjennomføring for bedriftens egne montører.

 

Fagopplæring for montører

Montører må delta på et en-dags kurs som består av både teori og praksis. Kurset gir en kort innføring i gjeldende standarder og lovverk. I tillegg fokuserer kurset på forståelse av monteringsanvsininger og tolkning av inspeksjonsrapporter/avviksrapporter, samt lukking av avvikene som disse beskriver.

Kurset kan gjennomføres både på norsk og engelsk, og arrangeres regionalt av BAD, PARK OG IDRETT eller som bedriftsinternt kurs etter avtale med bedriften.

 

Dato

mar 23 - 26 2020
Utløpt

Tid

08:30 - 17:00

Kostnad

Se påmelding

Sted

Scandic Ambassadeur, Drammen
Strømsø Torg 7, Drammen

Arrangør

BAD, PARK OG IDRETT
Telefon
950 21 472
E-post
badparkogidrett@nih.no
Nettsted
http://www.badparkogidrett.no
QR-kode

Legg igjen en kommentar

Gå til toppen