Hjem Kurs og konferanser Inspektørkurs – Lekeplassutstyr + Eksamen

Inspektørkurs – Lekeplassutstyr + Eksamen

Ønsker du å sørge for gode og trygge lekeplasser? Da er kanskje lekeplassinspektørsyrket noe for deg!

Som lekeplassinspektør får du en meningsfull jobb som medfører en stor grad av selvstendighet, men også et stort samfunnsansvar. En lekeplassinspektør kontrollerer lekeplassutstyr og underlag –  Du kan lese mer om hva dette innebærer her: Tjenestebeskrivelse NB! For å bli sertifisert inspektør må du avlegge eksamen – du kan lese mer om dette lenger ned.

Gjennomføring
Kurset går over 4 dager:  22.- 23. og 24.- 25. november (hvis du er sertifisert lekeplassinspektør kan du velge å delta på kun de 2 siste dagene) + eventuelt eksamen.

Påmeldingsfrist: 5. november

Kurset består av følgende deler:

Trinn 1 – Forkurs omfatter alle deler av NS 1176 samt en innføring i aktuelle lover og forskrifter. Hvert kapittel består av en teoridel samt oppgaver. Du får tilgang til forkurset noen dager før trinn 2.
Trinn 2 – Digitalt introkurs i Lekeplassutstyr (dag 1-2), 22. -23. november  omfatter et teoretisk intensivkurs i alle deler av NS 1176 samt en innføring i aktuelle lover og forskrifter.
Trinn 3 – Lekeplassutstyr Inspektør (dag 3-4) 24. -25. november er rettet mot deg som ønsker å jobbe som lekeplassinspektør. Kurset er tilpasset slik at det passer deg som ønsker å bli sertifisert inspektør eller deg som ikke ønsker å ta eksamen for å bli sertifisert. Sammen ser vi på filmer fra inspeksjoner av lekeplasser, går igjennom typsike feil og mangler på lekeplasser i tillegg til gjennomgang av regneoppgaver og sondebruk.

Teoretisk eksamen: 26. november

Sted:
Clarion Collection Hotel Tollboden
Adresse: Tollbugata 43, 3044 Drammen

Overnatting:
Vi anbefaler Clarion Collection Hotel Tollboden, totalt 2 netter dersom du skal ta eksamen (husk at de to første kursdagene er digitale).

NB! Overnatting må bookes selv – send mail til cc.tollboden@choice.no eller ring på +47 32 80 51 90. Ved å oppgi referansekode: 1026GR014094, vil du få spesialtilbud på overnatting i enkeltrom til kr. 1186,- per natt – som inkluderer: frokost, fika og kveldsmat!

Priser:
Kurspris for alle 4 dager:
Medlemmer BPI: kr 9.500,-
Ikke medlemmer; kr 12.000,-

Kurspris for 2 dager:
Medlemmer BPI: kr 6.500,-
Ikke medlemmer; kr 7.500,-

Pris for eventuell eksamen kommer i tillegg:  kr 5.500,- (i Oslo området), kr 6.500,- (utenfor Oslo). Les mer om eksamensrelaterte priser her .

Til deg som ønsker å avlegge eksamen:
For å søke om sertifisering / resertifisering må du logge deg på mittsertifikat.no med Vipps, som er enkel og sikker metode. Du må velge dato for eksamen i søknadskjema. Når du logger deg inn, følg instruksene, ved å velge «Sertifisering/ Resertifisering» og riktig søknadskjema (LEK). Bruk en oppdatert nettleser, Chrome eller Edge. Vær oppmerksom på at IE (Internt Explorer) er utdatert og virker ikke optimalt med vårt system. Se krav ved sertifisering/resertifisering på Norsk sertifiserings hjemmeside. Alle som tar eksamen må ha tilgang til siste utgave av NS 1176. Det er ikke tillatt med elektroniske standarder på eksamen! Det gjennomføres både teoretisk og praktisk eksamen.

Gjennomføring av eksamen, 26.november:

  • Skriftlig eksamen
  • Sondeeksamen (forklaring om bruk av sonder under inspeksjon)
  • Praktisk eksamen 

Dag 1 og 2:
08.30- 14.30 inkludert 1 time lunsj (11.00-12.00). Selvstudium 2 timer/dag – fleksibelt tidsrom med muligheter for å stille spørsmål til kurslærer mellom kl 14.30-16.00.

Dag 3 og 4:
Oppstart 08.30 og avslutter kl. 15.00, inkludert befaring på lekeplass og lunsjpauser.

Endringer i timeplan kan forekomme.

 

Vi er avhengige av et visst antall påmeldte for å kunne gjennomføre kurset

 

 

Dato

nov 24 - 25 2021
Utløpt

Tid

08:30

Arrangør

BAD, PARK OG IDRETT
Telefon
950 21 472
E-post
badparkogidrett@nih.no
Nettsted
http://www.badparkogidrett.no

Foredragsholder

  • Ole Christian Wiig
    Ole Christian Wiig

    Ole-Christian Wiig er leder og utvikler av lekeplasskursene. Han er utdannet anleggsgartnertekniker og har arbeidet i kommunal og privat sektor. Interessen for fagområdet «sikkerhet på lekeplassen» ble for alvor vekket i 1996 og siden den gang har han vært en av pådriverne i sikkerhetsarbeidet for lekeplasser i Norge. Ole-Christian er daglig leder i Lekeplassinspektøren AS, FAGUS rådgiver, fagrådgiver for Standard Norge og medlem i programkomiteen i Norsk Sertifisering.

QR-kode

Legg igjen en kommentar

Gå til toppen