Hjem Kurs og konferanser By i barnehøyde

By i barnehøyde

Oslo kommune v/Bymiljøetaten arrangerer dette seminaret – som er gratis!

Les her for program og annen info:  By i barnehøyde – Prorgram

Bymiljøetaten samler kloke og engasjerte mennesker til seminar på Sentralen i Oslo, for å diskutere barn og ungdoms plass i et byutviklingsperspektiv som tema.
Dette vil være et inspirasjonsseminar, som kan legge gode føringer for hvordan vi jobber med byrommene i årene fremover.
Byutviklingsbyråden åpner, og gjennom dagen skal vi presentere flere inspirerende foredrag om hva barn og ungdom er opptatt av og eksempler på spennende byromstiltak.

Målgruppe: Fagansatte i kommuner og

Bindende påmelding OBS – Ved uteblivelse belastes påmeldte med 900kr (påmelding nederst på siden).

 

Her kan du lese mer om foredragsholderne:

 

Margreth Olin Prisvinnende dokumentarfilmskaper, kjent for sitt samfunnsengasjement. filmskaper bak filmen ”Barndom” og ”Ungdommens råskap”. Hun skal snakke om lekens betydning i barndommen. Hvordan legge til rette for at barnet kan få utfolde egne livskrefter gjennom den kraftfulle leken. Hun viser klipp fra filmen «Barndom» som hun lagde i 2017

 

 

Thea Kvamme Hartmann Landskapsarkitekt hos Snøhetta. Alle ønsker det beste for barna. Fokuset på sikkerhet blir stadig mer gjeldende ikke bare i utformingen av lekeplasser, men i samfunnet generelt. Er all form for sikkerhet alltid bra? Og har dette fokuset overdøvet diskusjonen om hvorfor vi tegner lekeplasser?

 

 

Kenneth Dahlgren Sosiolog, og jobbet tidligere som forsker innen folkehelse. I dag er han partner i Rodeo arkitekter og jobber mye med  forståelse for og utvikling av offentlig rom. Sentralt i dette arbeidet, står behovet for å forstå og ivareta variasjon mellom grupper. Han skal snakke om Parkløft Tøyen- hvordan man kan se stedet gjennom andres øyne.

 

 

Jens Jensen Arkitekt, Lala Tøyen. Har jobbet med fokus på lek og barn og unges medvikning gjennom prosjektene sykkelparken «Transmatorn» i Asker, og «Tufoen» på Tøyen samt sykkelskolen for de minste på Ammerud. Han deler erfaringer og refleksjoner fra tre prosjekter, derav «Byen i skyen» i Gamlebyen.

 

 

Asbjørn M. Hov og Henrik Neegaard Universitetslektorer i naturfag og fysisk fostring, ved  barnehagelærerutdanningen ved OsloMet. I sitt forskningsprosjekt festet forskerne kamera på magen til barn i en naturbarnehage. Filmene gav et unikt og uforstyrret innblikk i hvordan barna bevegde seg, hva de snakket om, og hvordan de oppdaget og sanset omgivelsene sine.

 

 

Live Hunskaar og Thale Hov Landskapsarkitekter i hhv. Asplan Viak og Oppegård kommune. I sin masteroppgave ”Barn i bylandskap” har de utforsket barns muligheter for lek i Oslo sentrum. De foreslår å skape et nettverk av steder for barn og voksne i det eksisterende bylandskapet, der byrom med uforløst potensiale for lek er viktige brikker.

 

 


 

 

 

 

Dato

feb 06 2019
Utløpt

Tid

08:30 - 15:30

Kostnad

Se påmelding

Sted

Sentralen
Øvre Slottsgate 3, Oslo

Arrangør

Oslo kommune, Bymiljøetaten
E-post
motoko.yoshida@bym.oslo.kommune.no
QR-kode

Legg igjen en kommentar

Gå til toppen