Juryen har kåret fire finalister til Årets Idrettsanlegg 2018. Hvem som vinner blir offentliggjort på BAD, PARk OG IDRETT sitt jubileumsseminar 11.-12. april.

De fire finalistene er (i tilfeldig rekkefølge):

Lovund flerbrukshall – Lurøy kommune

I Lurøy kommune ligger øya Lovund. Det lokale næringsliv og frivillige organisasjoner har sammen bygd en flerbrukshall som fungerer som et samlingspunkt for en lang rekke idrettslige, kulturelle og sosiale aktiviteter. Hallen ligger i direkte tilknytning til skolen. Rektor ved skolen administrerer hallen og han uttaler: ”hallen er så fullbooket at det er utfordrende å finne tid til renhold”. 

Juryen falt umiddelbart for måten hallen er tilpasset lokale omgivelser. Det er benyttet gode farger og gjennomtenkt arkitektur for at hallen både skal passe inn i omgivelsene, samtidig med at bygget får et markant og verdig utrykk. Anlegget imøtekommer de behov et lokalsamfunn har for mangfold og aktivitet på en forbilledlig måte.

 

Gamlingen – Stavanger kommune

Gamlingen utendørs svømmeanlegg,  har vært en institusjon i Stavanger regionen siden 50-tallet. Etter at anlegget måtte vike plass for nye veiprosjekter,  åpnet det nyetablerte anlegget ved Mosvangen sommeren 2017. Antall besøk har eksplodert i anlegget. Anlegget er helårsåpent.

Juryen ser at anlegget har en innbydende og gjennomtenkt arkitektur. Det er svært gledelig at miljøaspektet er gjennomtenkt. Anlegget består av et utendørs 25m basseng, et barnebasseng og et plaskebasseng. Videre er det garderober, trimrom og badstuer. Anlegget fremstår som inkluderende, tilgjengelig, funksjonelt og innbydende.

 

Holmen svømmehall – Asker kommune

Holmen svømmehall har gjennom en moderne og spennende arkitektur åpnet et bad- og svømmeanlegg midt i et friområde i Asker. Det er tatt i bruk innovative og nyskapende tekniker som kan vise vei for fremtidige og miljøvennlige energiløsninger. Publikum inviteres til å ta i bruk nye og uvante deler av bygget.

Juryen vil rose eier og byggherre for et idrettsanlegg som er godt tilpasset lokale omgivelser. Det er tydelig at det arkitektoniske uttrykket er godt gjennomtenkt og prioritert. Anleggets tekniske utforming innbyr til allsidig bruk for både organisert og uorganisert aktivitet.

 

Hvam Idrettspark og Nes Arena

I Nes kommune på Romeriket har en av Norges største idrettslag etablert Hvam Idrettspark som består av 3 kunstgressbaner og en stor hall; Nes Arena. Hallen rommer en lang rekke aktiviteter.

Juryen er imponert over kostnadseffektiviteten og flerbruksmulighetene hallen byr på. Særlig legger hallen til rette for friidrett, håndball, fotball og bordtennis. Det er stor aktivitet i hallen og det er nettopp derfor slike anlegg bygges.