B PARK – LEK, Ladeparken, Tillerbyen park, Finalebanen, Pir-promenaden

Ladeparken

Foto: Visit Trondheim, Øyvind Schei

Ladeparken også kalt <<Sirkusparken>> er en fargesprakende park som har med mange muligheter for aktiviteter. Her finnes det blant annet en kunstig dam med hoppesteiner, og en vannrenne med vannfall til stor glede for barn på varme sommerdager. I tillegg finnes det apparater for lek, ballområde, klatringsmuligheter og åpne flater for avslapping og soling.

LADEPARKEN – Beskrivelse Norges beste uterom

Link: Norske Arkitekters Landsforbund – Ladeparken

Tillerbyen park

Tillerbyen park er relativt ny og blir mye brukt av lokalbefolkning og besøkere. Her finnes det mange aktiviteter å velge mellom, som volleyball, basket, sykkel, cipline og lekeapparater for de minste. I tillegg finnes det også et utsiktstårn med en praktfull utsikt over nærområdet.

Tillerparken – Presentasjon

Link: Kunst ved Tiller – Trondheim.no

Finalebanen

Foto: Trondheim kommune

Aktivitetspark på Øya ved St. Olavs hospital

Det er mange forskjellige aktiviteter i parken. Kunstgress til fotball. Område til islegging/skøyter vinterstid og sommeraktiviteter som ballspill/lek og skating. Sandvolley-bane og store klatre-/turnstativ. Lekeapparater som sklie og stor huske. Grønne områder med fontene.

Finalebanen –  Presentasjon

Link: Finalebanen aktivitetspark

Pir-promenaden

Foto: Trondheim kommune

Friområde ligger ytterst mot Trondheimsfjorden og forbinder øst og vest. Det langsmale friområdet er avgrenset mot biltrafikk av beplantning og betongmurer. Havnepromenaden er et populært sted å besøke som gir besøkerne en spesiellt vakker naturopplevelse.

Link: Landskapsarkitektur.no –  Brattøra friområde

Presentasjon fra Statens vegvesen – Byggeskikkpris til Statens vegvesen, Pir II og SLA