Vinner – Årets Idrettsanlegg 2021!

overlevering av preisen for 2021Under tingmiddagen på Norges idrettsforbunds Ekstraordinære Idrettsting tildelte Generalsekretæren i NIF, Nils Einar Ås, prisen Årets idrettsanlegg 2021 til Vestveggen – Åsane Arena v/Remi Småland, daglig leder i Bergen Klatreklubb. Prisen er et samarbeidsprosjekt mellom BAD PARK OG IDRETT, Kulturdepartementet og Norges idrettsforbund, og fasiliteres av BPI.

Vestveggen i Åsane Arena er Nordens største innendørs klatreanlegg med 3200 kvm klatreflate. Nå ser Bergen Klatreklubb frem til å ta imot nye medlemmer og øke aktiviteten i klatremiljøet.

– Dette anlegget er rett og slett en fantastisk gave til klatresporten i Bergen, og vi er ydmyke og stolte av å ha fått oppgaven med å forvalte det på beste måte for sporten vår. Vi har hatt kapasitetsproblemer i mange år, og flere hundre barn og unge på ventelister for et treningstilbud.
Nå har vi endelig utvidet tilbudet og har økt fra 74 til 276 deltakere på våre barne-og-treningsgrupper, sier Småland.

Vi gratulerer!

Finalistene – Årets Idrettsanlegg 2021!

Prisen Årets Idrettsanlegg er et samarbeid mellom Norges Idrettsforbund, Kulturdepartementet og BAD, PARK og IDRETT.

Årets idrettsanlegg tildeles idrettsanlegg som innbyr til organisert og uorganisert aktivitet. Anlegget skal være av høy kvalitet, og være en miljøfaktor av både fysisk og sosial karakter. Vinneren av Årets idrettsanlegg vil få tildelt kr 30 000 i prispenger. I tillegg til en plakett som monteres på et hensiktsmessig sted på anlegget. Prisen tildeles anleggseieren.

Idrettsanlegget skal være godkjent for spillemidler, og ferdigstilt når det søkes. Anlegget skal ikke være mer enn fem år gammelt. Søknaden skal inneholde en kort beskrivelse av anlegget som beskriver kriteriene og inneholde bilder av anlegget. Anleggseiere, kommuner og idretten kan søke.

Det har vært gjennomført flere jurymøter. Finalistene til årets kåring var:

bilde av vestveggen åesene arena: klatrevegg finalist til prisen 2021: Haugaland hestesport arenafinalist til prisen 2021: Hjeltefjorden idrett og aktivitetsområde finalist til prisen 2021: Orklandbadet finalist til prisen 2021: idrettens hus Molde finalist til prisen 2021: Sonja henia ishall

For å lese mer om og se mer av finalistene, besøk vår facebookside eller instagramprofil